ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

​​

Αγαπητοί μας Πελάτες,

Στην CRETAN DAILY CRUISES (Χανιά) και στην CHRISSI DAILY CRUISES (Λασίθι), εκτός από την καλή εμπειρία των πελατών μας, προτεραιότητά μας είναι και η υγεία και ασφάλεια όλων των επισκεπτών, των συνεργατών  και των υπαλλήλων μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 και ακολουθούμε τις επίσημες οδηγίες που εκδίδονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τα Υπουργεία Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό των γραφείων μας, τα πληρώματα και οι συνεργάτες μας έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης, καθώς και οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ασθένειας.

Τα πληρώματα των πλοίων μας είναι πλήρως εκπαιδευμένα σε θέματα υγείας και υγιεινής και έχουν λάβει τις εξειδικευμένες οδηγίες των Αρχών για τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19, ενώ παράλληλα είναι πλήρως ενημερωμένα  για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος εν πλω σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Τα πλοία του στόλου μας διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ειδικό kit), ενώ έχουν διατεθεί ειδικοί χώροι σε κάθε πλοίο για την αντιμετώπιση και περιορισμό τυχόν μεμονωμένου περιστατικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος.

Όλα τα πλοία μας είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικό διάλυμα για την προσωπική υγιεινή των επιβατών και του προσωπικού.

Οι διαδικασίες καθαρισμού των μονάδων κλιματισμού, των κοινοχρήστων χώρων των πλοίων μας και των κτηρίων των γραφείων μας έχουν εντατικοποιηθεί και το προσωπικό μας έχει εκπαιδευτεί να πραγματοποιεί τακτικά απολύμανση όλων των χώρων των πλοίων και των γραφείων με τα ενδεικνυόμενα από τις Αρχές προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίζουμε για τη διαρκή ενημέρωση των επιβατών μας προκειμένου για την τήρηση των κανόνων πρόληψης. Το προσωπικό του πλοίου προβαίνει σε συχνές ανακοινώσεις και συστάσεις, έτσι ώστε να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των επιβατών κατά την παραμονή τους στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλοίου και να αποφεύγουν τον συνωστισμό κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο.

Έχουμε δώσει αναλυτικές οδηγίες στους εργαζομένους μας να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τις άσκοπες μετακινήσεις και έχουμε επικοινωνήσει σε όλους τους εργαζομένους μας, θάλασσας και ξηράς, την ανάγκη όχι μόνο για κοινωνική ευθύνη, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί προτεραιότητά μας χρόνια τώρα, αλλά για προσωπική ευθύνη.

Όλοι εμείς στην CRETAN DAILY CRUISES και στην CHRISSI DALY CRUISES, ο καθένας προσωπικά, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια τη δική σας, τη δική μας, των οικογενειών όλων μας και της κοινωνίας μας.

Ζητάμε από εσάς, την κατανόηση και συνεργασία σας και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και των Αρχών, ώστε χωρίς εμπόδια να απολαύσετε τις υπέροχες εκδρομές μας.  

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ !

Οι επιβάτες δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν εάν έχουν συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά συμπτώματα) ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες πριν το ταξίδι.

1. ΠΡΙΝ & ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν υποχρεωτικά, τα ακόλουθα μέτρα ελέγχου πριν και κατά την επιβίβαση:

  • Επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ. Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test). Για να διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία, τα ως άνω πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύονται συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ά άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, στο σχετικό έλεγχο που πραγματοποιείται πριν την επιβίβασή τους.
  • Κοινωνική Απόσταση: Θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών και ταυτόχρονη χρήση μάσκας. Το προσωπικό των εκδοτηρίων και το πλήρωμα του πλοίου θα επιβλέπει τη διαδικασία και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

2. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απαραιτήτως τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα κατά τη διάρκεια του ταξιδίου:

  • Να φορράμε μάσκα μας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Βεβαιωνόμαστε ότι καλύπτονται το στόμα και η μύτη, δεν αγγίζουμε την μάσκα αφού τη φορέσουμε, απορρίπτουμε αμέσως την μάσκα σε κάδο απορριμμάτων μετά τη χρήση και πλένουμε τα χέρια μας.
  • Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με το εσωτερικό του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο, το οποίο απορρίπτουμε άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.
  • Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).
    Φοράμε τα γάντια που παρέχονται όταν αγοράζουμε είδη από το μπαρ του πλοίου.
  • Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας από τους γύρω μας (>1,5 μέτρο).
  • Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού.
  • Αποφεύγουμε την επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος).

- Συστήνεται στους επιβάτες να προσέρχονται έγκαιρα στο λιμάνι της αναχώρησης, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου πριν την επιβίβαση.

- Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, οφείλουν να το δηλώσουν άμεσα στο πλήρωμα του πλοίου.

- Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού μετά το ταξίδι, πρέπει άμεσα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να ενημερώσουν τον γιατρό τους για το ιστορικό του ταξιδίου.

3. ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Με βάση τα παραπάνω, εάν τα μέλη του πληρώματος που διεξάγουν τα μέτρα ελέγχου κατά την επιβίβαση διαπιστώσουν ότι:

i.  Ο επιβάτης έχει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 ή
ii.  Ο επιβάτης δεν συμορφώνεται με τα ως άνω αναφερόμενα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης 

θα απαγορεύεται η επιβίβασή του στο πλοίο και θα εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη χρήση των εισιτηρίων σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή την ακύρωσή τους.