ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΧΡΥΣΗ

                                                                  

Η Ιεράπετρα, η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης και η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της.  
Ενημερωθείτε για τον πολιτισμό, την ιστορία και την φύση  της ειδυλλιακής πόλης της Ιεράπετρας και της πανέμορφης ευρύτερης περιοχής, από την ιστοσελίδα: https://www.ierapetra.gr/index.php/el/
 
Για τη Χρυσή, τα πλοία μας αναχωρούν από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Η Χρυσή βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια περίπου νότια της Ιεράπετρας και είναι Καταφύγιο Αγριας Ζωής (ΚΑΖ). Εξαιτίας του απείρου φυσικού κάλλους και του διατηρουμένου οικοσυστήματος, έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλλους NATURA 2000.  
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Οι κρουαζιέρες μας γίνονται καθημερινά από Μάιο έως και Οκτώβριο, με διάφορες αναχωρήσεις από τις 10.00 π.μ. ως τις 12.30 μ.μ. και επιστροφή το απόγευμα, με τα ακόλουθα Τουριστικά-Επιβατηγά πλοία μας: «CHRYSI EXPRESS», «BALOS EXPRESS», «PORTO GRAMVOUSA» «ARISTOVOULOS».
Προσοχή: Τα δρομολόγια και τα πλοία αλλάζουν ανάλογα με την χρονική περίοδο. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τα εκδοτήριά μας (πληροφορίες τηλ. 28420 20008 & 89988, Ε-mail: info@chrissidailycruises.com).

Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο επιβίβασης του πλοίου στο λιμάνι Ιεράπετρας 40 λεπτά πριν την αναχώρησή του.

Προτεραιότητά μας είναι να σας προσφέρουμε υπέροχες εμπειρίες διακοπών σε επίγειους παράδεισους. Παρακαλούμε, πριν ταξιδέψετε, ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες.

Για την προστασία του φυσικού οικοσυστήματος του νησιού της Χρυσής, φέτος το καλοκαίρι η αποβίβαση γίνεται κοντά στην ακτή και οι επιβάτες θα χρειαστεί να κολυμπήσουν για μικρή απόσταση για να φτάσουν στην παραλία. 
H κρουαζιέρα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Το πλοίο θα προσεγγίσει την ακτή σε μικρή απόσταση, για να διευκολύνει την πρόσβαση των επιβατών που θέλουν να φτάσουν στο νησί κολυμπώντας. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του νησιού δεν επιτρέπεται προσωρινά.

  
 
    
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (χωρίς γεύμα)

•    Επιβάτες ηλικίας μέχρι και 2 ετών, ταξιδεύουν δωρεάν.  
•    Επιβάτες ηλικίας από 3 έως και 12 ετών, καταβάλλουν 13€
•    Επιβάτες ηλικίας από 13 ετών και άνω, καταβάλλουν 27€

Οι παραπάνω τιμές, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και γραπτή ξενάγηση και δεν περιλαμβάνουν γεύμα.
Το εστιατόριο-μπαρ (σελφ σέρβις) του πλοίου είναι ανοικτό σε όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας, για να μπορείτε να απολαύσετε στο πλοίο ένα νόστιμο  γεύμα, σαλάτα, κρασί, σνακς, καφέ, αναψυκτικά, παγωτά, κλπ. 
 
ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια μας εκδίδονται στα γραφεία μας στην Ιεράπετρα:
1. Κεντρικό γραφείο: Μιχ. Κοθρή 46 (δίπλα στο ξενοδοχείο EL GRECO) 
2. Κύρβα 25 (δίπλα στην πιτσαρία LA STRADA)
3. Kύρβα 14 (απέναντι στην πιάτσα TAXI)
4. Νικολάου Βασαρμίδη & Στρατηγού Σαμουήλ (απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας)
5. Εθνική οδός Αγίου Νικολάου-Ιεράπετρας (7 χλμ. πριν την Ιεράπετρα, βενζινάδικο ECO)

Επίσης, εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε:
  • Κατά την είσοδό σας στα πλοία μας, ακόμα και την ημέρα του ταξιδιού σας (ανάλογα με την διαθεσιμότητα), πληρώνοντας μετρητά ή με πιστωτική κάρτα.
  • Από όλα τα συνεργαζόμενα με την εταιρία μας τουριστικά γραφεία. Την ημέρα του ταξιδιού σας, δίνετε στα εκδοτήριά μας την κράτηση από το τουριστικό γραφείο και σας δίνουμε τα εισιτήριά σας.
  • Aπό το γραφείο μας στο λιμάνι Μακρύ Γιαλού (τηλ. 28430 51825).
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
  • Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο επιβίβασης του πλοίου στο λιμάνι Ιεράπετρας 40 λεπτά πριν την αναχώρησή του.
  • H κρουαζιέρα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Το πλοίο θα προσεγγίσει την ακτή σε μικρή απόσταση, για να διευκολύνει την πρόσβαση των επιβατών που θέλουν να φτάσουν στο νησί κολυμπώντας. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του νησιού δεν επιτρέπεται προσωρινά.
  • Το σελφ σέρβις εστιατόριο-μπαρ του πλοίου είναι ανοικτό σε όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας, για να μπορείτε να απολαύσετε στο πλοίο ένα νόστιμο  γεύμα, σαλάτα, κρασί, σνακς, καφέ, αναψυκτικά, παγωτά, κλπ.
  • Έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πιστωτική κάρτα στα πλοία και στα εκδοτήριά μας.
  • Καπέλο, αντηλιακό και άνετo ντύσιμο είναι απαραίτητα για τις υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Στο λιμάνι της Ιεράπετρας υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας.
  • Για εσάς, που θέλετε να πρωτοτυπήσετε στις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας, διοργανώνουμε στα πλοία μας στην Χρυσή και στο Κουφονήσι, πρωτότυπους και παραμυθένιους γάμους, βαπτίσεις και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση  (Πληροφορίες τηλ. 28420 20008 & 28420 89988)    

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Δείτε το νησί στον χάρτη

Η Χρυσή είναι ένα θαύμα της φύσης στην απεραντοσύνη του Λιβυκού. Γέννημα της έκρηξης του υποθαλάσσιου ηφαιστείου που την δημιούργησε εδώ και 350.000 χρόνια.

Έχει έκταση 4,743 τ.χ. και ανώτερο υψόμετρο 27μ. Είναι μια νησίδα πασίγνωστη για τα τροπικά νερά της, που εξαντλούν όλη τη χρωματική παλέτα του γαλάζιου και του πράσινου.  Πασίγνωστη και για τις χρυσαφένιες παραλίες, που εξαιτίας τους πήρε το όνομα Χρυσή, αλλά και από το προστατευμένο δάσος, με τους μεγάλους κέδρους ηλικίας πάνω από 200 έτη.  Είναι ένας επίγειος τροπικός παράδεισος, που αποτελεί το νοτιότερο φυσικό πάρκο της Eυρώπης και γι αυτό δίκαια, ονομάζεται «η διαμαντόπετρα της Μεσογείου».  

Aκούγοντας ευχάριστη μουσική, ταξιδεύουμε τέρμα στο Νότο, στα όρια Ευρώπης και Αφρικής, στην αγκαλιά του Λιβυκού Πελάγους, με ιπτάμενους συνοδοιπόρους τους ασημόγλαρους, που είναι άγρυπνοι «φύλακες» των δύσβατων, νησιωτικών ορίων. Το ταξίδι από το λιμάνι Ιεράπετρας προς την εξωτική Χρυσή διαρκεί περίπου 1 ώρα. 

Από τα Mινωϊκά χρόνια ήκμασε στη Χρυσή το εμπόριο της πορφύρας, δηλαδή της πολύτιμης κόκκινης χρωστικής, που προερχόταν από κογχύλια και χρησιμοποιούνταν για τη βαφή των βασιλικών ρούχων. Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε εκεί το μεγαλύτερο εργαστήριο παραγωγής πορφύρας της Μεσογείου.

Το κεδρόδασος, που εκτείνεται στο κέντρο του νησιού, έχει έκταση 350 στρέμματα, με μέσο όρο 14 δένδρα ανά στρέμμα και μέση ηλικία δένδρων 200-300 χρόνια, καλύπτει περίπου το ¼ του νησιού. Τα δένδρα αυτά, είναι μια σπάνια ποικιλία από κέδρους του Λίβανου, φθάνουν στο ύψος μέχρι και 10μ., ενώ ο κορμός τους έχει διάμετρο μέχρι 1 μέτρο. Οι κέδροι, έχουν ριζικό σύστημα, που αναπτύσσεται σε ακτίνα τουλάχιστον διπλάσια από το ύψος τους.  Εκτός από τις μεγάλες ρίζες τους, μια πολύ μεγάλη ποσότητα λεπτότατων ριζών διαμορφώνουν ένα πυκνό πλέγμα, που συγκρατεί την άμμο.

Όσο πλησιάζουμε, το σκούρο μπλε της θάλασσας παραδίδει τη σκυτάλη σε ολοένα πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. H κρουαζιέρα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Το πλοίο θα προσεγγίσει την ακτή σε μικρή απόσταση, για να διευκολύνει την πρόσβαση των επιβατών που θέλουν να φτάσουν στο νησί κολυμπώντας. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του νησιού δεν επιτρέπεται προσωρινά.

Το νησί περιβάλλεται από ρηχούς κόλπους και αμμώδεις παραλίες που καλύπτονται από κοχύλια, ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού.  Οι επιλογές για μπάνιο και μακροβούτια σε ατάραχα, γαλαζοπράσινα νερά είναι πολλές. Πρωταγωνίστρια είναι η παραλία Χρυσή Άμμος ή Μπελεγρίνα με τα εξωτικά νερά της, που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού. Άλλοι από τους ειδυλλιακούς κολπίσκους που προσφέρονται είναι βορειοδυτικά ο Χατζηβόλακας, βορειοανατολικά το Φωκιόσπηλο, νοτιοανατολικά οι τρεις Βάγγες, ανατολικά το Καταπρόσωπο και η νότια παραλία στη θέση «Βουγιού Μάτι» .

Ανάλογα με τον καιρό, το πλοίο αγκυροβολεί σε υπήνεμο σημείο κοντά σε επιλεγμένη παραλία για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά.

Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί κάνοντας περίπλου του νησιού ώστε να έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις πανέμορφες ακτές και τη θέα του νησιού από την θάλασσα, απολαμβάνοντας μια θαλάσσια βόλτα στα εξωτικά νερά του Λιβυκού.
 
 
Θα εντυπωσιασθείτε από τα χρώματα των πετρωμάτων, που είναι κυρίως γκριζοπράσινα, καστανοκόκκινα, μαύρα κ.λ.π., ενώ το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, καλύπτεται από ψιλή χρυσή άμμο. Τα βασικά πετρώματα της Χρυσής δημιουργήθηκαν με τη στερεοποίηση της λάβας, που εκχύθηκε από υποθαλάσσιο ηφαίστειο, εκατομμύρια χρόνια πριν. Τα 49 είδη απολιθωμάτων (κοράλλια, κογχύλια, πεταλίδες, αχινοί) που έχουν βρεθεί στο νησί, είναι θαλάσσιας προέλευσης. Αποτυπώθηκαν πάνω στα ηφαιστειακά πετρώματα πριν από 350.000-70.000 χρόνια, όταν η Χρυσή ήταν ακόμη βυθισμένη στο νερό. Οι βόρειες ακτές είναι γεμάτες κογχύλια (Μπελεγρίνα, Χατζηβόλακας,  Καταπρόσωπο) και κυρίως στην ανατολική πλευρά της βόρειας παραλίας, το πλήθος είναι τόσο μεγάλο, που αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του νησιού.
 
 
Σε κοντινή απόσταση από επιλεγμένη παραλία ανάλογα με τον καιρό, το πλοίο θα αγκυροβολήσει ξανά για να δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε τα εξωτικά νερά και αν θέλετε να προσεγγίσετε την παραλία κολυμπώντας.
 

Σε όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας το εστιατόριο-μπαρ (σελφ σέρβις) του πλοίου είναι ανοικτό, για να μπορείτε να απολαύσετε στο πλοίο ένα νόστιμο  γεύμα, σαλάτα, κρασί, σνακς, καφέ, αναψυκτικά, παγωτά, κλπ.
 
Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της Χρυσής, πέρα από τις ηθικές διαστάσεις που έχει, επιβάλλεται και από ένα αυστηρό εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό καθεστώς προστασίας.

Έτσι, δεν επιτρέπεται:
Η οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης
Η συλλογή πετρωμάτων, απολιθωμάτων, κογχυλιών και αρχαίων ευρημάτων
Η συλλογή ζώων και φυτών
Η ελεύθερη κατασκήνωση
Το άναμμα φωτιάς
Το κάπνισμα σε θαμνώδεις και δασώδεις περιοχές
Η μετακίνηση των επισκεπτών εκτός του αιγιαλού-Η πρόσβαση στην ηπειρωτική χώρα απαγορεύεται.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το ονειρικό ταξίδι, οι όμορφες εικόνες της φύσης, το κολύμπι στην κρυστάλλινη καθαρή θάλασσα συμπληρώνουν μια αξέχαστη εμπειρία. 
Χαλάρωση, ηρεμία, αίσθηση τροπικής περιπέτειας! 
Αγαπημένος προορισμός…
 

 
 Καλή σας διασκέδαση!